Merhaba arkadaşlar,
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Otomatlar Kuramı ve Biçimsel Diller dersi için kapsamlı ve anlaşılır ders notlarına ihtiyacım var. Derste işlenen konuları pekiştirmek ve sınavlara hazırlanmak için ek kaynaklar arıyorum.
Sizden ricam, elinizde Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Otomatlar Kuramı ve Biçimsel Diller ders notları varsa veya bu ders için güvenilir kaynaklara nereden ulaşabileceğimi biliyorsanız paylaşmanız.
Aradığım notlar özellikle düzenli ifadeler, sonlu otomatlar (DFA/NFA), dil gramerleri (Chomsky hiyerarşisi), pushdown otomatları, Turing makineleri ve hesaplanabilirlik gibi temel konuları kapsayan, PDF formatında ve net anlatımlı notlar. Geçmiş yıllara ait vize-final soruları, çözümlü örnekler ve ödev çözümleri de çok işime yarayacaktır.
Bu ders için faydalı olabilecek Telegram kanalları, Google Drive/Dropbox arşivleri, özel forum siteleri veya YouTube anlatım serileri hakkında önerileriniz var mı? Tüm yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim!