Merhaba arkadaşlar,
Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Yazılım Mühendisliği dersinde ve genel olarak bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Derslerde teorik bilgi veriliyor ancak pratik uygulama, gerçek hayat senaryoları ve endüstri standartlarına dair daha kapsamlı kaynaklara ihtiyaç duyuyorum.
Elinizde Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği ders notları veya benzer içerikte, diğer güvenilir kaynaklar varsa paylaşabilir misiniz?
Özellikle yazılım geliştirme yaşam döngüsü (SDLC), gereksinim analizi, yazılım tasarım prensipleri (SOLID, design patterns), proje yönetimi metodolojileri (Agile, Scrum), test stratejileri ve yazılım kalite güvencesi konularında PDF sunumlar, özet dokümanlar veya vaka çalışmaları arıyorum. Ödev örnekleri, proje dokümantasyon şablonları ve final projeleri de çok değerli olur.
Bu alanda çalışırken hangi ek kaynakları (kitaplar, online kurslar, bloglar) kullanıyorsunuz? Ayrıca, öğrenci değişimi veya kaynak paylaşımı için özel Telegram/WhatsApp grupları, GitHub depoları, Google Drive klasörleri veya web forumları biliyor musunuz?
Tavsiyeleriniz ve paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim!