Merhaba arkadaşlar,
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. İşletim Sistemleri Tasarımı dersi için derinlemesine ve uygulamaya yönelik kaynaklara ihtiyacım var. Dersin teorik kısmını anlıyorum ancak tasarım projeleri, kernel modül geliştirme ve sistem çağrıları gibi pratik konularda elime geçebilecek iyi yapılandırılmış notlar ve örnek kodlar benim için çok değerli olacak.
Sizden ricam, elinizde Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği İşletim Sistemleri Tasarımı ders notları, laboratuvar dokümanları veya proje örnekleri varsa ya da bu tarz kaynaklara güvenilir bir şekilde nereden ulaşabileceğimi biliyorsanız paylaşmanız.
Aradığım materyaller özellikle çekirdek tasarımı, süreç yönetimi ve senkronizasyonu, bellek yönetimi stratejileri, dosya sistemleri tasarımı, sanal makine monitörleri ve dağıtık işletim sistemleri kavramları konularını kapsayan, PDF/PPT formatında ders notları, C/C++ kaynak kod örnekleri, proje raporu şablonları ve geçmiş yıllara ait vize/final soruları.
Bu ders için özel olarak kaynak paylaşımı yapan GitHub organizasyonları, öğrenci forumları, fakülteye özel Google Drive/Dropbox arşivleri veya Telegram/ Discord grupları hakkında bilginiz var mı? Tüm ipuçlarınız ve önerileriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden çok teşekkür ederim!