Merhaba arkadaşlar,
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Bilgisayar Organizasyonu dersini bu dönem alıyorum ve konular oldukça detaylı ilerliyor. Dersin hem teorik hem de pratik kısmını kavrayabilmek için farklı kaynaklara ve iyi yapılandırılmış notlara ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Hocanın anlattıkları ve temel kitap yeterli gelmiyor, daha fazla örnek ve açıklayıcı materyal arıyorum.
Elinizde Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Organizasyonu ders notları varsa veya bu tarz kaliteli notlara ulaşabileceğim güvenilir bir kaynak biliyorsanız paylaşabilir misiniz?
Özellikle temel mantık devreleri, sayı sistemleri, Von Neumann mimarisi, CPU organizasyonu (ALU, kontrol birimi, registerlar), assembly dili temelleri, bellek hiyerarşisi ve giriş/çıkış birimleri konularını kapsayan, PDF formatında düzenli notlar arıyorum. Çıkmış vize-final soruları, ödev çözümleri, laboratuvar proje örnekleri ve simülasyon (Logisim, MARS MIPS gibi) kullanım kılavuzları da aradığım diğer önemli materyaller.
Bu ders için hangi kaynakları (Türkçe/İngilizce kitaplar, online dersler, bloglar) tavsiye edersiniz? Ayrıca, dersle ilgili kaynak paylaşımı yapan üniversiteye özel Telegram/WhatsApp grupları, Google Drive/Dropbox arşivleri, Stack Overflow benzeri forum başlıkları veya YouTube kanalları hakkında bilginiz var mı?
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, paylaşımlarınız bizim için çok değerli!